BESA

BESA je jedino profesionalno otočko kazalište u Hrvatskoj, nevladina, apolitična i neprofitna organizacija koja razvija ideju održivog “zelenog” života povezanog s Umjetnošću. Znanje kroz edukaciju činimo dostupnim na ekonomski prihvatljiv način, približavamo Umjetnost “običnom” čovjeku i jačamo otočku zajednicu. Imamo podršku lokalnih vlasti, obrazovnih institucija i udruga, a naši projekti su uglavnom samofinancirani.
Mislimo da Umjetnost i Život mogu preživjeti samo zajedno . To je razlog zašto smo započeli u BESA kazališni kamp.
Za nas unutarnji svijet pojedinca najbolje se može izraziti zvukom i slikom, to je razlog zašto BESA je autorsko - vizualno kazalište. Umjetnik i njegova mašta su na prvom mjestu .
Mi smo na početku eko-kazališnog istraživačkog centra na otoku Visu ...
Autorski tim Fabijanić/Čanadi/Grgurinović čini vrlo zanimljiv spoj različitih kazališnih struka koji se objedinjuju u jednostavnoj estetici i pogledu na Umjetnost i Život, a to je da se unutarnji svijet pojedinca najbolje može izraziti zvukom i slikom. Okupile su se kao suradnice u Glumačkom studiju Kazališta Playdrama radom na različitim predstavama, ali vrlo brzo ostvarile zajednički autorski projekt „Čistilište, Vizualno Putovanje u Sada“ koji smatraju svojom manifestnom predstavom te njome pokrenule autorsko vizualno-poetsko Kazalište BESA. Osim rada na isključivo autorskim predstavama Kazalište BESA želi se usmjeriti na edukativne međunarodne projekte poput BESA kazališnog kampa koji se uspješno realizira od 2013.

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com      maricagrgurinovic@yahoo.co.uk

mobitel: +385.95.517.7577

Facebook

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001

Copyright © BESA / Sva prava pridržana