• Home
  • edukacija
  • Tjelesno-orijentirana integrativna praksa - individualni rad

Tjelesno-orijentirana integrativna praksa po CIR-metodi je jedan od psihoterapijskih pravaca dostupan čovjeku koji želi zaroniti u sebe kako bi istražio i iscijelio sebe te posljedično doveo više sklada, mira, zadovoljstva, sreće, užitka u svoj život i međuljudske odnose. Razlikuje se od drugih po tome što u središte fokusa stavlja tijelo kao mjesto cjelokupnog sjećanja svih iskustava koje smo imali od trenutka našeg začeća (tjelesna memorija). Korištenjem pokreta, disanja i glasa uz stručno vodstvo osoba dovršava emocionalne procese koji su ostali zakočeni iz raznih razloga u djetinjstvu. Ideja je da su svi naši “vanjski problemi” (poteškoće s poslom, nezadovoljavajući odnosi, problemi u partnerstvu…) isto kao i “unutarnji” (osjećaj nezadovoljstva, frustracije, bijes, praznina, poremećaji u prehrani, ovisnosti…) zapravo rezultat energetskih blokova u našim tijelima. Uključivanje tijela u proces rada sa sobom može ove blokove otpustiti i posljedično dovesti do većeg osjećaja slobode, užitka, zadovoljstva. Promjena perspektive na situaciju koja je bila problematična dovodi i do veće razine osobne odgovornosti (zrelosti) zbog čega na nov svježiji način pristupamo rješavanju situacije. Ako želite znati više o samoj praksi, pogledajte pitanja i odgovore.

Praksa se provodi individualno i u grupama. Ako želite dogovoriti termin za individualni rad, kontaktirajte me. Ako vas zanima grupni rad, pogledajte program radionica.

CIR-metodu su osmislili Tomislav Senečić i Laszlo Pinter, dvojica terapeuta s dugogodišnjim radom i iskustvom upravo u tjelesno-orijentiranoj praksi. Osnivači su Centra za integrativni razvoj (CIR), škole koja je članica Europske asocijacije za tjelesno-orijentiranu terapiju (EABP) te su i sami članovi te asocijacije, a CIR je ujedno i član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH).

Više o edukaciji za praktičara CIR-metode možete pročitati ovdje.

Kontaktirajte nas

Kazalište BESA

Šetalište stare Isse 25, Vis, Hrvatska

mail: kazalistebesa@gmail.com      maricagrgurinovic@yahoo.co.uk

mobitel: +385.95.517.7577

Facebook

OIB: 27872315016

IBAN: HR7723400091110592001

Copyright © BESA / Sva prava pridržana